Kaj

Fd personalchef vid IKEA Kungens Kurva, nu ansvarig för arbetsrättsfrågor, förhandlingar och chefsträning

Redan 1999 började vi arbeta med Conexi här på Kungens Kurva. Vi var pionjärer med den här verksamheten. Det egentliga avgörandet att inleda samarbete med Conexi var deras kompetens och deras starka energi kring sin idé.  kaj

De är besjälade av sin idé och det passar IKEA, deras värderingar står nära vår IKEA-kultur. Conexi har även en tydlig struktur och långsiktighet i sitt sätt att arbeta.

Conexi utbildar och ger kontinuerlig information till anställda och nyanställda här på IKEA. De är även med på IKEAs personalchefsmöten och berättar om verksamheten för andra varuhus i Sverige. Conexi har numera verksamhet på andra IKEA-varuhus t ex i Barkarby, Västerås och Linköping.

IKEA ska spegla hela samhällsbilden och Conexi bidrar till vår mångfald.

Vi har fått lära oss om detta handikapp och vi har lärt oss att verkligen uppskatta det brukarna gör. Conexi gör verkligen allt för att skapa en bra och utvecklande miljö kring människor med den här typen av handikapp.

Dessa människor ges en möjlighet att kunna komma ut i arbetslivet efter en tid med Conexi här på IKEA. Det skapar en samhällsnytta som känns meningsfull, och då vårt samarbete fungerar bra är det lätt att rekommendera dem till andra varuhus inom IKEA.